top of page
Mariska Hoek eigenaar Studio Bofbips

Biografie

Het gezicht achter Studio Bofbips

Mijn naam is Mariska, het gezicht achter 'Studio Bofbips'. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en twee kids  (juli '19 en juli '21)  in Breda. Mijn roots liggen in een klein dorpje in Zeeland, maar sinds mijn studie tot verpleegkundige, vormt Breda mijn thuisbasis. In de afgelopen jaren heeft mijn focus vooral gelegen op mijn werk als verpleegkundige in de mentale gezondheidszorg.


Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam als POH-GGZ in twee huisartsenpraktijken. Het mee mogen lopen met de ander in een moeilijke periode in zijn of haar leven, blijft een dankbaar proces. Het geeft elke keer weer een voldaan gevoel, als iemand definitief de deur van de praktijk dicht trekt en we samen kunnen terugkijken op een mooi herstelproces.​

Op de achtergrond sluimerde altijd de wens om voor mezelf te beginnen. En stiekem deed ik dit al eens eerder in mijn functie als POH-GGZ. Maar toen kwamen de kinderen, verschoof de focus naar het gezin en ging ik weer in loondienst, want dat was veiliger en gaf meer zekerheid. 

We hebben een roerige tijd achter de rug waarin ik het tekenen, schilderen en andere handwerktechnieken weer herontdekte. Het hielp mij om in die roerige tijd, mijn hoofd leeg te maken en mezelf weer terug te vinden. 

De fijne en lieve, en soms zelfs verbaasde reacties  (heb jij dat zelf gemaakt!?) op wat ik had gemaakt, wakkerde een onverwacht verlangen aan om weer voor mezelf te beginnen. 

Om naast de liefde voor mentale gezondheidzorg, ook de liefde voor creativiteit, ontwikkelen, ontwerpen en creëren een platform te geven. Om te delen met iedereen die een mooi item cadeau wil doen, aan zichzelf of een ander. Een item dat met liefde en met de hand is gemaakt, voorzien is van jouw wensen, past in jouw interieur (of in die van de ontvanger) en een glimlach op je gezicht tovert. 

Ik wens je veel plezier met het samenstellen van je eigen houten gezin, vriendengroep of familie. Of met het ontwerpen van een cadeautje voor een ander ter ere van een zwangerschap, verjaardag, geboorte of ander bijzonder moment dat het verdient om te gevierd te worden.

Liefs, Mariska 

bottom of page