top of page

Beginnen als creatief ondernemer

Bijgewerkt op: 21 mei 2023

Mijn eerste blog...waar te beginnen?


Een paar jaar geleden begon mijn avontuur bij de Kamer van Koophandel. Mijn inschrijving was een feit, documenten onder de arm en ik mocht de titel zzp'er gaan voeren. Toen deed ik dat voor mijn werk als praktijkondersteuner GGZ. Ik volgde de opleiding, liep stage, werkte als verpleegkundige én ik kreeg de mogelijkheid om alvast praktijkervaring op te doen. Win-win-win zeg maar...


Na het afronden van mijn studie, kon ik volledig aan de slag als POH. Ik leverde mijn ontslagbrief in bij mijn werkgever, stapte over naar een andere én stopte als ZZP'er. De map met documenten belandde in de kast, voorzien van een steeds dikker wordende laag stof. Het leven in loondienst ging verder en ik mocht de afgelopen jaren twee keer moeder worden.


Afgelopen jaar was een roerig jaar, avontuurlijk en leerzaam. Intens, zwaar...misschien deel ik hier nog wel eens wat over, nu nog niet. Te vers, te persoonlijk, te vroeg.


In die roerige tijd moest ik op zoek naar iets voor mezelf en ik herontdekte het handwerken. Dat begon met tekenen en kleuren, ging over in borduren en daarna ontdekte ik de miniatuurbouwpakketten. Maar zoals dat bij mij gaat, ging ik daarna weer op zoek naar een ander project... Toen het eerste doosje met houten poppetjes op de mat viel (ook wel peg doll, of kegelpoppetjes genoemd) was ik verkocht.


Inmiddels was het ondernemerschap vuurtje aangewakkerd en durfde ik zelfs hardop uit te spreken dat ik daar eigenlijk wel weer zin in had. Maar hoe? En met wat?


Ik startte met Studio Bofbips op instagram en ik maakte met mezelf een afspraak: het moet niet, het mag, ik mag iets nieuws leren. Het eerste gedichtje wat ik online zette was enorm spannend maar o wat smaakte het snel naar meer.

Het schilderen van de houten poppetjes ging ondertussen door, ik werd er steeds beter in, ontdekte nieuwe technieken en mogelijkheden en mijn kinderen speelden er graag mee.


In mijn hoofd was er inmiddels een flink proces gaande? Kan ik dit wel? Wil ik dit wel echt? Wat zullen mensen wel niet denken? Hoe ga je dat dan aanpakken? Wat ga je dan verkopen? Denk je écht dat mensen op jouw knutselkunsten zitten te wachten?


Via instagram vond ik Marlou Volkering, instabranding coach, ik vond haar zo inspirerend! Ik volgde haar Masterclass en schreef me in voor haar instabranding-cursus. Een aantal spoken in mijn hoofd begonnen langzaam stiller te worden en het smeulende vuurtje wakkerde lekker aan.


Mijn kvk-inschrijving was er nog... in een impuls paste ik deze aan, wijzigde de categorie en veranderde de naam in Studio Bofbips. Wat een mijlpaal, een eerste grote sprong in het diepe.


En hoe nu verder?


Een assortiment? Een website? De afgelopen maanden werkte ik zo een beetje aan alles tegelijk, stukje website, project afwerken, opdrachten afronden, nieuwe foto's maken, Instagram bijhouden, volgers opbouwen...het 'to do-lijstje' werd korter, en weer langer...


Maar vanaf 25 november 2022 is mijn website live. Heb ik mijn eerste blog geschreven én staat de basis van mijn assortiment voor jou klaar: houten poppetjes.


Omdat stil zitten niet mijn sterkste kant is, ben ik natuurlijk ook al weer bezig met nieuwe producten: schaaltjes, speelkoffers, gedichten...Volg mij via Instagram om op de hoogte te blijven!


Als beginnen creatief ondernemer ben ik volledig afhankelijk v

an jou! Je kunt me enorm helpen door mijn Instagrampagina te volgen, een recensie te schrijven of mij een berichtje te sturen als je op de website iets tegen komt wat niet werkt, niet klopt of niet duidelijk is.
Alvast super bedankt dat jij mij steunt!


Liefs Mariska


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page