top of page

Visie


Heb ik een visie? Visie, wat is dat eigenlijk?


Als ik de reclames die op mijn Insta voorbijkomen moet geloven is het een essentieel onderdeel van een goede bedrijfsvoering. De ene naar de andere coach meldt via e-mail of DM dat hij/zij super blij werd van mijn website en feed. Na een ogenschijnlijk vrijblijvend eerste contact volgt al snel een coaching aanbod. De criticus in mij viert dan feest: ‘zie je wel, ze willen alleen maar geld verdienen'. En mijn onzekere kant laat van zich horen door te gaan twijfelen aan de intentie achter elk compliment dat ik tot dan toe in het gesprek heb gekregen.


Het toppunt was een paar weken geleden toen ze letterlijk voor mijn voordeur stonden. Ik heb hem resoluut weggestuurd. Gelukkig niets meer van gehoord.


Brutaal én alle grenzen te buiten.Maar terug naar de visie achter Studio Bofbips...


Ik volgde de Instacursus van Marlou Volkering rondom branding. En zoals ik hier al eerder over schreef, weet ik nu dus inmiddels iets minder dan niets over branding.


Een van de opdrachten was ook het maken van een ‘elevator pitch'. Een wat? Sorry ik moest het écht opzoeken, want ik kende het écht niet. Als verpleegkundige leerde ik om mijn patiënten/cliënten te helpen, niet om mezelf te promoten 😉


Een elevatorpitch is een soort promotiepraatje over jezelf. Wie je bent, wat je kunt en welk probleem je kunt oplossen met jouw aanbod of bedrijf.


Mijn elevatorpitch ging als volgt:

Mijn naam is Mariska, vrouw, moeder, hulpverlener in de mentale gezondheidszorg en een passie voor creativiteit en handwerk. Studio Bofbips is het bedrijf waarin ik al mijn creativiteit kwijt kan. Handgemaakte en duurzame producten die passen bij jouw gezin & interieur. Een flexibel, veelzijdig, duurzaam en wisselend assortiment cadeauartikelen en woonaccessoires.


Een visie. Ik vond het zelf altijd een beetje een 'open deur'. Iets voor 'de bühne'. Maar eigenlijk schuilt in mijn ‘elevatorpitch ook mijn visie. En is een visie best fijn. Voor mezelf. Én om de kracht van mijn onderneming verder uit te bouwen. Dat waar ik voor mag gaan staan. Mijn bedrijf, mijn onderneming.


Met liefde gemaakt. Door mij. Voor jou.
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page