top of page

Wat is Jesmonite?

Bijgewerkt op: 15 nov. 2023


De woonaccessoires van Studio Bofbips worden gemaakt met Jesmonite. Een heerlijk, veelzijdig en sterk materiaal waarin ik mijn creativiteit helemaal kwijt kan.


Het afgelopen jaar mocht ik op meerdere markten staan. Tijdens deze marktdagen kon ik heel vaak het antwoord geven op de vraag: wat is Jesmonite?


Ik leg het je uit.


Jesmonite is een merknaam voor een composietsoort op waterbasis. Het is duurzaam, sterk, vuurvast en enorm veelzijdig.


Hoe Jesmonite werkt? Nou dat zit zo:


Als je het mij vraagt, zit Jesmonite tussen gips en beton in. Het kan, net als gips, heel mooi details overnemen uit een mal, heeft een zachte uitstraling en is licht in gewicht. Het nadeel van gips is dat het enorm poreus is en snel breekt. En daar zit 'm precies het verschil: Jesmonite is heel moeilijk te breken nadat het volledig is uitgehard. Het is vuurbestendig en kan tegen een stootje. Én door de sealer is het eindproduct waterafstotend.


De silicone mal bepaalt de vorm van het eindproduct. Door de toevoeging van kleurpigmenten, verschillende meng- en giettechnieken en extra toevoegingen zoals goudblad of edelsteen, kunnen oneindig veel verschillende items gecreëerd worden.


Studio Bofbips heeft een ruim assortiment aan vormen, bakjes, schalen, plateaus, vazen en zo voort. Van elk item vind je verschillende opties per techniek op de productpagina. Je vindt er ook de optie 'jouw stijl'. Deze optie geeft jou alle ruimte om het item naar eigen smaak samen te stellen!


Op de pagina 'inspiratie' vind je een uitgebreid overzicht van alle mogelijke technieken. Vind je het fijner om samen te kijken naar de mogelijkheden? Leuk! Ik denk graag met je mee. De gepersonaliseerde sets zijn het leukst om te maken.


Nog meer weten? Op de website van Jesmonite vind je nog veel meer informatie.


Liefs


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Visie

bottom of page